Athens Nails AwardsAwards & Recognitions
Logo Mobile
Athens Nails AwardsAwards & Recognitions
Phone Email

Κερασούντος 19, Αιγάλεω

BLOG

ΑΡΘΡΑ

Combi Manicure

Back To Top ButtonPosted by: sandy

Back To Top ButtonPosted on:10/06/2020 8:08 μμ.

Ο όρος Combi Manicure ή αλλιώς Ρωσικό μανικιούρ, προέρχεται από τις τεχνίτριες στην Ρωσία που πρώτες εφάρμοσαν την μέθοδο αυτή. Η λέξη Combi στο όνομα της μεθόδου προκύπτει από την αγγλική λέξη “combination”, που σημαίνει “συνδυασμός”. Στην περίπτωσή μας αυτό αφορά των συνδυασμό πολλών φρεζών μαζί με ένα πενσάκι η ψαλιδάκι. Στόχος της διαδικασίας είναι, χρησιμοποιώντας και εναλλάσσοντας πολλές φρέζες διαδοχικά, να επιτευχθεί ένας πολύ καλός καθαρισμός των επωνυχίων.

Συγκεκριμένα, σηκώνοντας το δέρμα που βρίσκεται πάνω στο παρωνυχίο, το οποίο βρίσκεται εκεί για την προστασία της μήτρας του νυχιού, καθαρίζουμε προσεκτικά την περιοχή, ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να μπορούμε μετέπειτα να βάψουμε πολύ κοντά στο δέρμα.

 

Η συγκεκριμένη τεχνική μανικιούρ ενδείκνυται σε δέρματα τα οποία είναι πιο “σκληρά”. Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά σχετικά βίντεο ή φωτογραφίες που παρουσιάζουν την τεχνική του Combi Manicure, σίγουρα θα προσέξουμε πως οι τεχνίτριες σε αυτά δουλεύουν σε πιο παχιά δέρματα, με μεγαλύτερες βάσεις. Είναι σπάνιο να δούμε το combi να εφαρμόζεται σε πολύ μαλακά δέρματα ή σε λεπτά νύχια, κάτι το οποίο σημαίνει πως τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν πολύ λεπτούς χειρισμούς και ενδεχομένως η έντονη χρήση τροχού να μην είναι κατάλληλη.

Combi Manicure

Η τεχνική του Combi Manicure διδάσκεται στην σχολή μας σε διάφορα σεμινάρια

Δυστυχώς, στο σημείο αυτό έχει παρατηρηθεί πως υπεισέρχεται λάθος πληροφόρηση από αρκετές εκπαιδεύτριες του χώρου, οι οποίες δεν κατευθύνουν στον σωστό δρόμο τις μαθήτριες. Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός πως πολλές τεχνίτριες, ξεκινώντας την εκπαίδευσή τους, θέλουν άμεσα να μάθουν προηγμένες τεχνικές για άρτιο μανικιούρ, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακά εργαλεία, όπως τις διάφορες φρέζες που παρακολουθούμε σε βίντεο επίδειξης στο Instagram ή στο YouTube, ενώ η πραγματικότητα είναι αρκετά πιο σύνθετη.


Μια τεχνίτρια, προτού διδαχθεί προχωρημένες τεχνικές, θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει άριστα τηνθεωρία του μανικιούρ.Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να θέσει τις σωστές βάσεις και να κατανοήσει τις βασικές έννοιες. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που αναλύουμε στο άρθρο αυτό, θα πρέπει να κατανοήσει πλήρως πως όταν έχει να αντιμετωπίσει ευαίσθητο δέρμα απαιτείται πάντα μεγάλη προσοχή για την αποφυγή πιθανού τραυματισμού ή μόλυνσης. Επίσης, θα πρέπει να εμπεδώσει πως δεν ενδείκνυνται όλες οι τεχνικές σε όλες τις περιπτώσεις αδιακρίτως και συγκεκριμένα πως σε πιο ευαίσθητα δέρματα πάντα απαιτούνται διαφορετικοί χειρισμοί.

Combi Manicure

Μπορείς να ενημερωθείς για το Combi Manicure σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η σχολή μας

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως για να μπορέσουμε στον χώρο αυτό να γίνουμε σωστές επαγγελματίες τεχνίτριες και να μπορούμε να πραγματοποιούμε σωστά και ασφαλή μανικιούρ, απαιτείταιη βάση της σωστής εκπαίδευσηςκαι αργότερα αρκετή εμπειρία, καθώς όσο περισσότερο εξασκηθούμε με πραγματικές πελάτισσες, τόσο καλύτερες θα γινόμαστε. Με λίγα λόγια δηλαδή, το επάγγελμα αυτό θέλει αρκετή υπομονή και το κυριότερο σωστή εκπαίδευση, με τις βασικές αυτές αρχές να αποτελούν την θεμελιώδη φιλοσοφία μας σε όλα μας τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 

Είναι ακόμη σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας πως ο κλάδος μας διαρκώς εξελίσσεται και νέες γνώσεις έρχονται να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες. Για παράδειγμα, μια πρόσφατη έρευνα που προέρχεται από τον χώρο της Ιατρικής Χημείας και όπου αναλύεται η φυσιολογία των επωνυχίων, υποστηρίζεται πως δεν πρέπει να ανασηκώνουμε το δέρμα και να εισχωρούμε πολύ βαθιά, διότι το επωνύχιο είναι η βασική προστασία της μήτρας του νυχιού μας και έχουν δαπανηθεί ατέλειωτες ώρες ανάπτυξης από τον οργανισμό μας για την προστασία του. Για τον λόγο αυτό, στη σχολή μας βασιζόμαστε πολύ στην διαρκή επιμόρφωση για την αρτιότερη κατάρτισή σας στον τομέα τόσο του combi manicure, το οποίο διδάσκεται, ως μέρος της ύλης, σε αρκετά σεμινάρια που προσφέρουμε, όσο και στους υπόλοιπους τομείς της ονυχοπλαστικής.

Combi Manicure

Στην σχολή μας μπορείς να ενημερωθείς για τις σωστότερες πρακτικές υγιεινής και ασφαλείας σχετικά με το Combi Manicure

Σας φάνηκε ενδιαφέρον το άρθρο μας και θέλετε να μάθετε περισσότερα;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Back To Top ButtonΟδηγίες πλοήγησης

Follow us
Facebook Instagram Twitter

Back To Top Button