Athens Nails AwardsAwards & Recognitions
Logo Mobile
Athens Nails AwardsAwards & Recognitions
Phone Email

Κερασούντος 19, Αιγάλεω

BLOG

ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για μετά το τέλος της σχολής

Back To Top ButtonPosted by: sandy

Back To Top ButtonPosted on:25/10/2022 4:46 μμ.

Μετά το τέλος της σχολής: Πρακτική εξάσκηση σε μαγαζί ή να ξεκινήσω να εργάζομαι μονή μου; Τα υπέρ και τα κατά.

 

Κάτι που συναντώ όλα αυτά τα χρόνια που διδάσκω στον τομέα της ονυχοπλαστικής είναι άτομα, τα οποία αποφασίζουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους μετά το πέρας των μαθημάτων τους, που τα κυριαρχεί ο πανικός. Και τώρα τι; Πού θα δουλέψω; Αν δεν είμαι γρήγορη, θα με προσλάβουν; Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά ερωτήματα που αντιμετωπίζω καθημερινά.

 

Έχω πλέον καταλήξει ότι εμείς οι άνθρωποι τα θεωρούμε όλα εύκολα ή δεδομένα.
Καθημερινά συναντώ πολλά άτομα που έχουν το επαγγελματικό κομμάτι πολύ εύκολο στο μυαλό τους. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι θέλει κόπο, κάνουν δυστυχώς πολλά βήματα προς τα πίσω.

 

Λοιπόν, για εμένα εδώ είναι που πρέπει να κυριαρχήσει το πείσμα.

 

Η δουλεία μας θέλει πρακτική εξάσκηση, είναι μια επιλογή επαγγέλματος που χρειάζεται να εξασκείσαι καθημερινά. Όπως ένας ολυμπιονίκης προπονείται καθημερινά, έτσι και ο δικός μας τομέας εργασίας, απαιτεί καθημερινή εξάσκηση.

 

Κάτι που συμβουλεύω τους μαθητές μου, είναι να έχουν πειθαρχία, αλλά και στρατηγική

 

Αν κάποιος επιλέξει εξ’αρχής να εργάζεται μόνος του, ο δρόμος θα είναι σίγουρα πιο δύσκολος, καθώς χρειάζεται να έχεις καθημερινά διαθέσιμα άτομα ώστε να εξασκείσαι πάνω τους. Κάτι που σήμερα δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς οι ρυθμοί της ζωής πλέον δεν επιτρέπουν σε κανέναν να έχει πάντα χρόνο.

 

Προσωπικά συμβουλεύω τους μαθητές μου να επιλέξουν να εργαστούν σε κάποιο κατάστημα ονυχοπλαστικής. Το όφελος αυτής της επιλογής είναι μεγάλο και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. 

 

Μερικά από τα οποία αναγράφονται παρακάτω:

 

• Καθημερινή πρακτική εξάσκηση πάνω σε πελάτες. 
• Βελτίωση των χρόνων εργασίας πολύ άμεσα.
• Βοήθεια από άλλες τεχνίτριες με περισσότερη εμπειρία.
• Ταχεία εξέλιξη της τεχνικής τους.
• Πληθώρα υλικών στο χώρο εργασίας, ώστε να μην υπάρχει το άγχος ότι χρειάζεται κάποιος συνέχεια να αγοράζει τα πάντα.
• Εργασία σε όμορφο περιβάλλον εργασίας και αποφυγή του εγκλεισμού στο σπίτι.
• Καθημερινή συναναστροφή με κόσμο και μερικές φορές απαιτητικό κόσμο, κάτι το οποίο πολλές φορές είναι μεγάλο σχολείο στο χώρο μας.
• Όλες οι νόμιμες παροχές (όπως ασφάλειά, δώρα, άδειες κλπ.)

 

Σίγουρα όποιος διαβάζει όλα τα παραπάνω θα σκέφτεσαι: Θα υπάρχει καλό κλίμα;
Με πόσα χρήματα θα ξεκινήσω; 

 

Η γνώμη μου σε αυτό το ερώτημα είναι ότι κανένας και σε κανένα επάγγελμα δεν ξεκίνησε να αμείβεται με αυτό που είχε αρχικά στο μυαλό του, καθώς από την αρχή δεν είχε την αναγκαία εμπειρία. Στόχος του καθενός από εμάς είναι να εξελίσσεται συνεχώς και να γίνεται καλύτερος μέρα με τη μέρα, ώστε να μπορεί αργότερα να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Μπορώ, μάλιστα, να διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα καταστήματα που είναι πρόθυμα να τα προσφέρουν όλα αυτά.

 

Υπάρχουν καταστήματα ονυχοπλαστικής που αναζητούν τέτοια άτομα και δίνουν ευκαιρίες, μιλάω από προσωπική εμπειρία, καθώς καθημερινά έρχομαι σε επαφή με καταστηματάρχες και πολλές μαθήτριες μου έχουν καταστήματα ονυχοπλαστικής.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι σε κανένα επάγγελμα δε χτυπάς την πόρτα και ζητάς τα χρήματα που θα ήθελες, διότι πρέπει πρώτα να αποκτήσεις εμπειρία. Πάντα σε ό,τι και αν κάνουμε πρέπει να δίνουμε το 110% του εαυτού μας, καθώς η ζωή έχει δείξει ότι δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος πετυχημένος που δεν έπραξε έτσι.


Δε μας ωφελεί σε τίποτα να ζούμε σε μία πλάνη, η σκληρή δουλειά μας κάνει να προχωράμε μπροστά, γι’ αυτό στόχος μας θα πρέπει να είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς στη δουλειά μας και να έχουμε καλή τεχνική.

  
Παλαιότερα, το 2009, όταν εγώ ξεκίνησα δεν υπήρχαν τόσα πολλά καταστήματα, δεν είχαμε τόσες πολλές επιλογές και ευκαιρίες, ευτυχώς πλέον αυτό έχει αλλάξει! 
Για εμένα, είναι όλα θέμα καλής σκέψης, ότι εγώ θα καταφέρω να βρω ένα κατάστημα που θα μου προσφέρει όλα αυτά που αναζητώ.

 

Κλείνοντας, η συμβουλή μου είναι, ότι είναι απαραίτητο όλοι να κάνουν πρακτική εξάσκηση μόνοι τους, σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση που τους δίνει η κάθε σχολή. Επιπλέον, υπάρχουν πάντα τρόποι κάποιος να βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να μην τον κυριαρχήσει ο πανικός όταν θα ξεκινήσει να εργάζεται, και αυτό είναι και το σωστό, σύμφωνα με τη γνώμη μου!

Σας φάνηκε ενδιαφέρον το άρθρο μας και θέλετε να μάθετε περισσότερα;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Back To Top ButtonΟδηγίες πλοήγησης

Follow us
Facebook Instagram Twitter

Back To Top Button