Athens Nails AwardsAwards & Recognitions
Logo Mobile
Athens Nails AwardsAwards & Recognitions
Phone Email

Κερασούντος 19, Αιγάλεω

BLOG

ΑΡΘΡΑ

Επιλέγοντας τη σωστή σχολή

Back To Top ButtonPosted by: sandy

Back To Top ButtonPosted on:26/11/2020 8:08 μμ.

Πώς επιλέγω τη σωστή σχολή; – Έρευνα αγοράς

Πριν από οποιοδήποτε καινούριο ξεκίνημα σε επίπεδο σπουδών ή επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι απαραίτητη η συλλογή πληροφοριών σχετικά με το αντικείμενο που σκοπεύουμε να επιλέξουμε και τον επαγγελματικό χώρο όπου θα δραστηριοποιηθούμε. Η «έρευνα αγοράς», όπως λέγεται αυτή η διαδικασία, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας για να οργανώσουμε σωστά το εγχείρημά μας, θέτοντας ισχυρά θεμέλια στη νέα μας προσπάθεια με στόχο την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Market Research

Η έμφαση στη λεπτομέρεια μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Διαδίκτυο: Μήπως ο πλούτος πληροφοριών τελικά αποπροσανατολίζει;

Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και της επαγγελματικής μου πορείας, έχω συνομιλήσει με δεκάδες άτομα, μελλοντικούς σπουδαστές, προκειμένου να κατανοήσω τον τρόπο και τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγουν μια σχολή. Με εντυπωσιάζει το πόσο μπερδεμένοι είναι, «βομβαρδισμένοι» από ένα πλούτο πληροφοριών που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν και συνεπώς δεν μπορούν να αναλύσουν, να διαχειριστούν και εν συνεχεία βάσει αυτών να καταλήξουν σε μια σωστή απόφαση. Πρόκειται για κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα, δημιουργώντας μου αμφιβολίες για το αν τελικά, οι επιλογές υπό αυτές τις συνθήκες είναι και οι σωστές.
 

Market Research

Προηγμένο επίπεδο υποδομής στο Athens Nails Academy

Πόσο καλά γνωρίζω το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ;

Το επάγγελμα της ονυχοπλαστικής είναι αρκετά παρεξηγημένο, καθώς, χωρίς τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, θεωρείται η «γρήγορη και εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση». Μόνο όσοι έρχονται σε άμεση επαφή με το χώρο, κατανοούν τις δυσκολίες αλλά και τις υψηλές απαιτήσεις της τέχνης αυτής.


Ονυχοπλαστική: ένα επάγγελμα υψηλών απαιτήσεων

Το επάγγελμά μας, εκτός από υπηρεσία καλλωπισμού, συνδέεται άρρηκτα και με την ανακούφιση των πελατών, όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σκληρύνσεις, διαβρώσεις ονύχων, μυκητιάσεις, καθώς και την ξεκούραση, όταν μέσω των υπηρεσιών μας αντιμετωπίζουμε την κόπωση των ποδιών. Συνεπώς, η σωστή και άρτια επιμόρφωση για κάθε διαφορετικό πρόβλημα είναι απαραίτητη. Πολλοί είναι οι τομείς που καλούμαστε να γνωρίζουμε: τη φυσιολογία και υγεία των νυχιών, τα συχνότερα προβλήματα, τις μεθόδους ανακούφισης και αντιμετώπισης αυτών για τη βελτίωση και της υγείας αλλά και της αισθητικής εικόνας των άκρων. 
Εδώ προκύπτει και ο ρόλος της εκπαιδεύτριας αλλά και της σχολής που θα επιλεγούν για να προσφέρουν ολοκληρωμένη και σωστή κατάρτιση των εκπαιδευόμενων.

Market Research

Άριστα καταρτισμένοι συνεργάτες

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Τα σωστά βήματα οδηγούν στην επιτυχία

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις μεθόδους που συχνά ακολουθούν οι υποψήφιοι:


1. Συχνά επιλέγουμε σχολή κατόπιν σύστασης κάποιου γνωστού μας.
2. Άλλοτε κάνουμε έρευνα αγοράς μέσω διαδικτύου.
3. Συχνά επίσης επιλέγουμε βάσει κοινωνικού περίγυρου
4. Πολλές φορές υπάρχει παντελής έλλειψη πληροφόρησης.
5. Άλλοτε εμπιστευόμαστε απλά… το ένστικτό μας!


Κρίνοντας από την προσωπική μου εμπειρία,  στα πρώτα ακόμη βήματά μου, η επιλογή ενός προγράμματος δίχως προηγούμενη επαφή με το επάγγελμα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σίγουρα θα μας κατακλύσουν ερωτήματα, αν επιλέξαμε σωστά, μήπως βιαστήκαμε και δεν κάναμε επαρκή έρευνα, αν πράγματι θα ευοδωθεί η προσπάθεια και η επαγγελματική επένδυση θα αποδώσει, και πολλές ακόμη αμφιβολίες. Η επιλογή να ασχοληθεί κανείς με τον τομέα της ονυχοπλαστικής, έναν εντελώς νέο χώρο με τον οποίο έρχεται σε επαφή πρώτη φορά, μοιάζει όντως με ένα ρίσκο….

 

Κι όμως, αν όλα γίνουν σωστά, τίποτα δεν είναι δύσκολο! Διαβάστε τα παρακάτω 3 βήματα και σίγουρα η απόφασή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη!

1. Αρχικά ερευνούμε στο διαδίκτυο αν η συγκεκριμένη σχολή έχει επίσημη ιστοσελίδα. Δεν νοείται μια σοβαρή επιχείρηση να μην έχει παρουσία στο διαδίκτυο, προβάλλοντας τις υπηρεσίες της και πληροφορίες για την επιχείρηση [προγράμματα, μαθήματα, εκπαιδευτές]. Η ιστοσελίδα θα μας δώσει μια «εικόνα» της σχολής, των μαθημάτων, των εγκαταστάσεων, δείγματα εργασιών των τεχνιτριών που έχουν αποφοιτήσει. 
2. Εν συνεχεία, επικοινωνούμε τηλεφωνικά για επιμέρους πληροφορίες, από την ίδια την εκπαιδεύτρια, καθώς είναι η μόνη που μπορεί να λύσει τυχόν απορίες μας και να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τη σχολή [διαθέσιμα προγράμματα, κύκλο μαθημάτων, κλπ.].
3. Σε δεύτερο στάδιο, επισκεπτόμαστε από κοντά τη σχολή. Εδώ θα γίνει η προσωπική επαφή με την ιδιοκτήτρια- εκπαιδεύτρια, θα δούμε τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, τα υλικά πάνω στα οποία θα δουλέψουμε και φυσικά θα ενημερωθούμε δια ζώσης για το πρόγραμμα που θα χρειαστεί να ακολουθήσουμε. Απαραίτητη κίνηση είναι να δούμε το portfolio της εκπαιδεύτριας και το βιογραφικό, όπου αναφέρονται τα χρόνια εμπειρίας, τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει και την εν γένει πορεία της στο χώρο. Επίσης, ζητάμε να δούμε έργα των σπουδαστών και την εξέλιξή τους.

 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα έχετε μια πλήρη εικόνα και πιστέψτε με, θα είστε πολύ πιο κατασταλαγμένοι πριν την τελική σας επιλογή.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον το άρθρο μας και θέλετε να μάθετε περισσότερα;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Back To Top ButtonΟδηγίες πλοήγησης

Follow us
Facebook Instagram Twitter

Back To Top Button